UZUN DÖNEM EĞİTİMLER  (Profesyonel Eğitimler)

 

Profesyonel eğitimlerimizi 80 yıllık pastacılık deneyimimizi pastacılığı meslek olarak yapmak isteyenlerle paylaşmak için tasarladık. 8 ay süren eğitim programımızın ilk 4 ayı PSA Akdemi’de profesfonel eğitmenler tarafından verilen teorik ve uygulamalı derslerden oluşmaktadır. İkinci 4 ayda ise öğrenciler PSA Akademi tarafından belirlenen 5 yıldızlı otellerin ve benzeri yerlerin mutfaklarında staj yapacaklardır. Eğitim sonunda sınava girecek öğrenciler mezun olacak ve MEB tarafından onaylanmış başarı sertifikasını almaya hak kazanacaklardır.

 

Kimler Katılabilir?

 

PSA Akademi Profesyonel Pastacılık eğitimine pastacılığı meslek olarak yapmak isteyen kişiler, pastacılık alanında bulunan küçük işletmesini profesyonel olarak yönetmek isteyen 18 yaş üstü kişiler katılabilirler.

 

Program Süresi

 

Stajlı Eğitim   4+4 Ay

Stajsız Eğitim  4 Ay

 

Başlangıç Tarihi

 

Eylül 2016

 

Eğitim Programı

 

Ders programı Elif Hanım’dan gelecek.

 

 

NASIL BİR EĞİTİM?  (Profesyonel Eğitimler)

 

Uzun Dönem Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik  eğitimi uluslararası bir müfredatla, ileri seviye mutfak beceresi kazandıran ve hızla gelişen yiyecek-içecek sektörüne kalifiye ve donanımlı  şef adayları yetişen bir meslek eğitimi olarak tasarlandı.  Toplam 8 ay süren, 15 öğrenci kapasiteli, profesyonel pasta ve ekmekçilik sınıfımızda gerçekleşen bu pratik eğitimde,  temel tekniklere ek olarak sektördeki işletmelerin mutfaklarında kullanılan detaylı ve ileri seviye tüm uygulamaları öğrenebilirsiniz. Sınıf içi eğitimler, ödevler, el becerisini geliştirmeye  yönelik dersler, moleküler pastacılık eğitimleri, teorik ve pratik sınavlar ile mecburi staj da bu eğitimin birer parçasıdır.

 

Uzun Dönem Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitiminin  sonunda  profesyonel bir  mutfakta demi chef pozisyonunun gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip oluyorsunuz. Bu eğitimlerle birlikte teknik bilgi ve becerilerinizi bir üst seviyeye çıkararak,  hayal ettiğiniz mutfaklarda pasta ve ekmekçilik kariyerine güçlü bir adım atabilirsiniz.

 

KİMLER KATILABİLİR ?

18-45 yaş arasındaysanız ve Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik  kariyeri  hedefliyorsanız  ileri seviyede  meslek eğitimi sunan uzun dönem  Profesyonel Pasta ve  Ekmekçilik  eğitimine başvurabilirsiniz.

 

EĞİTMENLER KİMLER ?

Uzun dönem Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitiminde mesleği; önde gelen uluslararası mutfak  okullarında eğitim almış, sektörde otel, restoran ve işletmelerde çalışarak tecrübe kazanmış, konularında uzman profesyonellerden öğrenebilirsiniz.

 

STAJINIZI NERELERDE YAPACAKSINIZ?

Uzun dönem Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik öğrencileri olarak ilk dört ay PSA mutfaklarında  pratik temel eğitim gördükten sonra, eğitimin ikinci dönemi olan staj döneminizde Merhaba , Pasta Sanatı ve Titanic Otel gruplarında  tamamlayacaksınız.

 

 

HANGİ DİPLOMA VE SERTİFİKALARA SAHİP OLACAKSINIZ?

PSA'da eğitim gören öğrenciler eğitimlerini bitirdikten sonra girecekleri sınavda başarılı olmaları durumunda T.C Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazanacaklar.

Ayrıca, eğitimimiz kapsamında ki HACCP dersinin sınavında başarılı olduğunuzda da gıda güvenliği üzerine uluslararası HACCP sertifikasına sahip olacaksınız.

 

 

EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ NEDİR?

İlk 4 ay :       Sabah Sınıfları:

                       Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe   09:00-13:00

                       Hafta Sonu:  Cumartesi –Pazar   09:00- 18:00

 

İkinci 4 ay: Mutfak Stajı (Haftada 6 gün, günde en az 9 saat )

                       Not 1: Devamsızlık hakkınız ilk dönem için 32 saat

                       Not 2:  Staj dönemi çalışma saatleri işletmeye göre farklılık gösterebilir.

 

NASIL BAŞVURACAKSINIZ?

Uzun dönem Profesyonel Pasta  ve Ekmekçilik eğitimine başvurmak için  ilk olarak

www.psa-akademi.com.tr  ‘de ki başvuru formunu eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

 

Başvurunuz  ön değerlendirme de  olumlu bulunursa Öğrenci İşleri’nin bir yetkilisiyle görüşmek için  PSA'ya davet edilirsiniz. Görüşmeniz olumlu sonuçlanırsa, kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

EĞİTİM ÜCRETLERİ

Hafta İçi

Hafta Sonu

Stajsız

15 Temmuz 2016 tarihine kadar 4+4 Profesyonel Pastacılık  ve Ekmekçilik Eğitimi

18.000 TL

 

15 Temmuz 2016 tarihinden sonra 4+4 Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi

19.500 TL

 

Eğitim seti ve KDV dahildir.

 

Nakit ödemede ve tek çekime: %5  iskontolu uygulanır

 

BAŞLANGIÇ EYLÜL 2016

09:00 - 13:00

Kayıtlarımız başlamıştır.

15 Temmuz 2016 tarihine kadar 4+4 Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi

18.000 TL

 

15 Temmuz 2016 tarihinden sonra 4+4 Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi

19.500 TL

 

Eğitim seti ve KDV dahildir.

 

Nakit ödemede ve tek çekime: %5  iskontolu uygulanır

 

BAŞLANGIÇ EYLÜL 2016

09:00 - 18:00

Kayıtlarımız başlamıştır.

 

Kayıtlarımız henüz açılmamıştır.

DERS KONULARI

 

Pastacılığa Giriş

Mutfak Ekipmanları + Gıda Hazırlama Metotları

Menü Planlama

Satın Alma + depolama

 Gıda Güvenliği+ hijyen eğitimi

 İş Güvenliği

 Maliyet Hesaplama

 Beslenme

 Tuzlu Kurabiyeler

 Tatlı Kurabiyeler

 Kekler

 Cup Cake

 Muffin

 Türk Tatlıları+ Sütlü ve Şuruplu tatlılar

 Temel Pandispanya

 Klasik Pasta Yapım Teknikleri

 Geleneksel Pastalar

 

 

 Modern Pastalar(Keskin Kenar+Naked Cake

 Kızartma Hamurları

 Merengler

 Macaron

 Tartlar +Pielar+Kiş

 Ekmekler

 Laminalı Hamurlar+Kruvasan

 Dökme Hamurlar

 Cheesecakeler

 Tabak Tatlıları

 Custardlar (Yumurta bazlı kremalar)

 Çikolataya Giriş

 Donuk Tatlılar

 Şeker Hamuruna Giriş/Butik pastacılık

 Dondurma +Sorbe

 Food Styling'e giriş

 Soslar ve Uygulamaları